​Boelo Klat & Hans Breukel presenteren de cd Connect

Stadmagazine, 30 november 2022
Tekst: Gerrit Brand

Op zondag 27 november presenteerden Boelo Klat en Hans Breukel hun gezamenlijke project Connect. Boelo’s roots liggen in de jazz en klassieke muziek. Na zijn pianostudie aan het Conservatorium richtte hij zich vooral op de jazz, zowel componerend als uitvoerend. Boelo heeft tal van cd’s gemaakt, zowel solo als met zijn jazz-trio Klatwerk3.
De achtergrond van Hans is als muzikant, componist en producer meer gelegen in de popmuziek, elektronische muziek en cross-over projecten zoals een cd project met de Afrikaanse gitarist Sekou Bembeya Diabata die eerder dit jaar uitkwam bij Coast to Coast.

De twee componisten/musici kwamen elkaar al jaren geleden tegen binnen de Noord Nederlandse muziekscene. Nu zijn ze dus eindelijk een geslaagde samenwerking aangegaan. Met de cd Connect bieden ze een bijzondere combinatie van verschillende muzikale stromingen. Het geluid op de cd is uniek dankzij de samensmelting van jazz, pop, minimal music, electronic music, soul en dance. Het is een prachtige muzikale cross-over geworden waarbij de verschillende stijlen elkaar ontmoeten en versterken: Connect dus.
Boelo Klat verdient als jazz pianist en componist meer aandacht dan hij krijgt. Datzelfde geldt voor de combinatie Klat-Breukel. Hun samenwerking heeft een geweldige cd opgeleverd die je cd-speler de eerste tijd niet meer uitkomt. Hoe vaker je hem draait, hoe mooier hij wordt.

De cd werd in het Prinsentheater in Groningen (onderdeel van kunstencentrum Vrijdag) gepresenteerd aan een bomvolle zaal. Op een wandgroot videoscherm toonden Boelo Klat en Hans Breukel de audiovisuele resultaten van hun project door middel van mooie video’s, gemaakt door  Laurie B. Maar natuurlijk speelden de twee heren ook enkele nummers live van hun cd. Boelo achter de piano en Hans achter zijn computergestuurde musical device. Als klap op de vuurpijl kregen alle aanwezigen een cd uit handen van de meesters. De cd is uitgebracht op het label Coast to Coast en kost € 17,99 bij Plato in Groningen. 

www.stadmagazine.nl/muziek/boelo-klat-hans-breukel-presenteren-de-cd-connect

Posted in