Recensie Moors Magazine

Boelo klat en Hans Breukel – Connect
november 2022


Ah, heeft Boelo weer een nieuw album?” was de vraag van mijn huisgenoot die binnenliep toen ik net naar het nieuwe album Connect aan het luisteren was. Dat zegt veel over het onmiskenbare, herkenbare geluid van de briljante pianist Boelo Klat, die kristalhelder en energiek spel combineert met weemoedigheid en melancholie.

Klat heeft een klassieke piano-opleiding achter de rug, maar heeft zich daarna op de jazz geworpen, en heeft een groot aantal solo-albums en albums met zijn jazztrio Klatwerk3 opgenomen, allemaal subliem, en allemaal van internationale topklasse.

Hans Breukel werkte meer in de popmuziek, elektronische muziek en cross-over projecten zoals een cd project met de Afrikaanse gitarist Sekou Bembeya Diabata.

Boelo Klat en Hans Breukel kwamen elkaar al jaren tegen binnen de Noord Nederlandse muziekscene, en nu zijn ze samen gaan werken, wat een opmerkelijke samensmelting werd van het briljante jazz-pianospel van Klat en de pop, minimal music, elektronica, soul en dance van Breukel. En het werkt – het pianospel blijft niet alleen op een schitterende manier overeind, alles versterkt elkaar en de sferen worden er bijzonder sterk van.

Connect is feitelijk de perfecte titel voor dit project, want er is duidelijk verbinding – een klik tussen beide musici waardoor er een bepaalde vorm van magie ontstaat. Uplifting, zoals de Engelsen zeggen. Mooi.

moorsmagazine.com

Posted in